η καριέρα του Ασφαλιστικού Συμβούλου

Η “ασφάλεια” και η επαγγελματική σας ζωή στην μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρία την ΕΘΝΙΚΗ την ΠΡΩΤΗ Ασφαλιστική.

cariera-ideala21

Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Συμβούλου

Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος είναι ο επαγγελματίας  που πραγματώνει την ασφαλιστική ιδέα.

Αλλά ο ρόλος του δεν είναι μόνο επαγγελματικός, είναι και κοινωνικός.

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο σκέλος.

Το επάγγελμα που εξασκεί έχει έντονα κοινωνικές διαστάσεις, γιατί οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αναντικατάστατες. Με τις πολλαπλές δραστηριότητες του ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος στον κλάδο Ζωής – Επενδύσεων, Υγείας & Γενικών Ασφαλίσεων -Πυρός, Κλοπής, Αστικής Ευθύνης- υποστηρίζει :

Blue_checkΤη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των ασφαλισμένων.

Blue_check  Προστασία σε περιπτώσεις απώλειας ζωής.

Blue_check  Τη συνοχή και ομαλή ζωή της ασφαλισμένης οικογένειας ( μέχρι και την παιδεία των νεαρών μελών της ) όταν χαθεί ο “τροφοδότης” της.

Blue_check  Προστασία στα γηρατειά.

Blue_check  Την αξιοπρεπή ζωή των ασφαλισμένων στην Τρίτη ηλικία χωρίς το φόβο του οικονομικού αδιεξόδου.

Blue_check  Προστασία σε μόνιμες ή περιστασιακές ανικανότητες.

Blue_check  Τη δημιουργία χρηματικών αποθεμάτων υπέρ των ασφαλισμένων για επείγουσες περιπτώσεις.

Blue_check  Νοσοκομειακή Περίθαλψη Εξασφάλιση δύο ιδιαίτερα πολύτιμων πραγμάτων: δυνατότητα επιλογής γιατρού και θέσης νοσηλείας οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη για τον ασφαλισμένο, αλλά και για την οικογένειά του, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οικονομική καταστροφή.

Blue_check  Εξασφάλιση παιδιών

Blue_check  Οικονομικό προγραμματισμό για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας.

Blue_check  Αποταμίευση κεφαλαίου για νέους ανθρώπους που θα εκπληρώσει τα προσωπικά τους όνειρα (σπουδές) ή τα επαγγελματικά τους σχέδια (χρηματοδότηση νέας επιχείρησης).

Blue_check  Κι ακόμα, ο Ασφαλιστικός & Οικονομικός Σύμβουλος λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης των επενδύσεων – αυτών που γίνονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες – στον κρατικό και ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας στην κοινωνική πολιτική και οικονομική εξέλιξη της χώρας.

Επαγγελματικά, ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος :

image0-4

a2da2f58e9bc148cbca4bdae90db3adf_pin-yellow-clip-art-at-clkercom-vector-clip-art-online-royalty-bullet-point-clipart-png_408-594Εντοπίζει υποψήφιους πελάτες από τον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο.

a2da2f58e9bc148cbca4bdae90db3adf_pin-yellow-clip-art-at-clkercom-vector-clip-art-online-royalty-bullet-point-clipart-png_408-594Προσεγγίζει και διερευνά τις ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών του.

a2da2f58e9bc148cbca4bdae90db3adf_pin-yellow-clip-art-at-clkercom-vector-clip-art-online-royalty-bullet-point-clipart-png_408-594Συμβουλεύει και προτείνει ασφαλιστικά & αποταμιευτικά προγράμματα που ικανοποιούν μια ή περισσότερες ανάγκες.

a2da2f58e9bc148cbca4bdae90db3adf_pin-yellow-clip-art-at-clkercom-vector-clip-art-online-royalty-bullet-point-clipart-png_408-594Επιμελείται τη σύναψη των ασφαλιστικών συμβολαίων.

a2da2f58e9bc148cbca4bdae90db3adf_pin-yellow-clip-art-at-clkercom-vector-clip-art-online-royalty-bullet-point-clipart-png_408-594Εξυπηρετεί διαρκώς τους πελάτες του και φροντίζει για την κάλυψη νέων αναγκών.

Έτσι : Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος – σε συνεχή – επικοινωνία με το συνάνθρωπο, με επαγγελματισμό και αξιοπιστία – προωθεί την ασφαλιστική ιδέα, συμμετέχει σε έργο κοινωνικής προσφοράς και αποτελεί τη βάση ενός καλά οργανωμένου παραγωγικού συστήματος.

access_point.png   Καριέρα απεριόριστη

Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος ορίζει ο ίδιος τους στόχους του. Με την καθημερινή του δραστηριότητα ορίζει το πώς και πότε θα κάνει πράξη τα όνειρά του.

access_point.png   Οικονομικά οι αποδοχές του δεν έχουν “οροφή”.

Εξαρτάται από την δική του δυναμικότητα, από τον αριθμό και το μέγεθος των συμβολαίων που θέλει να επιτύχει. Άλλωστε η κάθε πώληση συμβολαίου δεν αποδίδει μόνο τη στιγμή που πραγματοποιείται, αλλά διαρκώς.

access_point.png   Εξελικτικά δεν υπάρχουν επετηρίδες, αρχαιότητα, μισθολογικοί φραγμοί.

Η οικονομική του εξέλιξη βρίσκεται στα δικά του χέρια. Είναι ένας “ατομικός επιχειρηματίας” που δεν επενδύει κάποιο αρχικό κεφάλαιο, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας τις ικανότητές του.

Δεν “πουλάει προϊόντα” αλλά προσφέρει λύσεις σε ανάγκες που απασχολούν όλους μας και που αν δεν καλυφθούν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μετά…. μπορεί να είναι πολύ αργά!

Κι ακόμα, έχει την δυνατότητα – εφόσον το θελήσει – να αλλάξει προσανατολισμό και να περάσει στο management του παραγωγικού συστήματος: Μια απόφαση που θα την πάρει στην πορεία, με την βοήθεια του Υποκαταστήματός του και της Εταιρίας, αφού κατανοήσει τι πραγματικά ταιριάζει στον χαρακτήρα και στις φιλοδοξίες του.

Είναι επίσης σημαντικό το εξής:

Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος, αν και έχει τα χαρακτηριστικά του ελεύθερου επαγγελματία, δεν είναι εντελώς μόνος.

Ανήκει στην ομάδα της ΕΘΝΙΚΗΣ της Πρώτης Ασφαλιστικής Εταιρίας της χώρας και εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό κύκλο. Εκεί, αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο, θα γνωρίσει την προσωπική του καταξίωση και θα κατοχυρώσει το κύρος του.

Προοπτικές και εγγυήσεις για μια ζωή γεμάτη ασφάλεια.

Η Ασφαλιστική αγορά αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα. Είναι ένα ευρύ πεδίο δημιουργικής επαγγελματικής δράσης. Γι’ αυτό η καριέρα του Ασφαλιστικού & Οικονομικού Συμβούλου δεν έχει όρια. Αναπτύσσεται όσο ο ίδιος θέλει να την αναπτύξει (κι ας θυμηθούμε το γνωστό “όταν υπάρχει θέλω, υπάρχει και μπορώ”). Η πρόοδος των εργασιών του θα φέρει σύντομα την οικονομική του ανταμοιβή και την προσωπική του ικανοποίηση. Η “ασφάλεια” θα γεμίσει τη ζωή του αλλά και η ζωή του θα γεμίσει με ασφάλεια !!!

Η “ασφάλεια” στη ζωή μας … στον αιώνα των ασφαλιστικών αναγκών.

Σήμερα, η έννοια “ασφάλεια” έχει αποκτήσει μια πολύ πιο ουσιαστική σημασία από κάθε άλλη φορά. Δεν είναι κάτι το γενικό και αόριστο για τους πολλούς ούτε ένα προνόμιο για τους λίγους.

Σήμερα όλοι ξέρουν -και χρειάζονται- Τα οφέλη μιας ιδιωτικής κάλυψης και η “ασφάλεια” των κάποιων άλλων εποχών λέγεται με το σωστό της όνομα, Ασφάλιση.

Ήταν φυσικό, αφού η ζωή μας άρχισε να αποκτά πιο συστηματικά πλαίσια, να οργανώνεται μεθοδικά και να προστατεύεται αποτελεσματικά. Τώρα τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη και πολύ περισσότερο η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Έτσι ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης -που μεταφράζεται παγκόσμια σε αυξημένη προστασία, αξιοπιστία και σωστή εξυπηρέτηση- παίρνει όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και στην Ελλάδα. Είναι πια κοινή συνείδηση ότι ξεκινώντας από την ίδια μας τη ζωή και προχωρώντας σε όλα όσα την περιβάλλουν -οικογένεια, εργασία, ιδιοκτησία, αποταμίευση- η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι η ολοκληρωμένη λύση για οτιδήποτε αναπάντεχο. Γιατί είτε συμπληρώνει θεαματικά την δημόσια ασφάλιση, είτε σε πολλές περιπτώσεις, είναι η μόνη επιλογή.

Ο φημισμένος γιατρός, ο μικρομεσαίος βιοτέχνης, τα ανερχόμενα στελέχη επιχειρήσεων, ο δραστήριος συνοικιακός αρτοποιός, η δυναμική ιδιοκτήτρια του καταστήματος παιδικών ειδών, ο εξειδικευμένος τεχνίτης ηλεκτρολογικών εφαρμογών, η νεαρή ταλαντούχος δικηγόρος, ο σύγχρονος διαφημιστής, η πετυχημένη τηλεπαρουσιάστρια, ο εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων και η ανασφάλιστη σύζυγός του, ο ανεξάρτητος πωλητής, ο διπλωματούχος μηχανολόγος-εργολήπτης, η γνωστή αισθητικός αλλά και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι μόνο μερικοί επαγγελματίες που αντλούν αποτελεσματική ασφαλιστική προστασία -ατομική και οικογενειακή- αποκλειστικά σχεδόν μέσα από το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Κάτι για τον καθένα . Οι πολυσύνθετες ανθρώπινες ασχολίες και ανάγκες απαιτούν όλο και πιο εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα. Η βελτίωση του εισοδήματος δεν “απαγορεύει” πια τη δαπάνη για ιδιωτική ασφαλιστική προστασία, αλλά και η ατομική λογική καταλαβαίνει πολύ καλύτερα ότι μια Ιδιωτική Ασφάλιση δεν είναι πολυτέλεια αλλά επένδυση ζωής. Άλλωστε, τα ασφαλιστικά προγράμματα έχουν πλέον μεγάλη ευελιξία ώστε να προσαρμόζονται στα “μέτρα” του καθένα και να του δίνουν την πρακτική δυνατότητα να επιλέξει τη μορφή κάλυψης που επιθυμεί σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Είναι ακόμα σημαντικό ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν μένουν σε μία μόνο ασφάλιση αλλά συνδυάζουν περισσότερα προγράμματα – ειδικά στον τομέα των ασφαλειών Ζωής και Υγείας – για να αντιμετωπίσουν σφαιρικά τις αυξημένες απαιτήσεις για να διασφαλίσουν ότι ακόμα και στις “δύσκολες ώρες” αυτοί και οι οικογένειες τους θα μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής που τους αρμόζει .

Δυναμικός τομέας της Οικονομίας. Να γιατί λοιπόν η Ιδιωτική Ασφάλιση αναπτύσσεται συνεχώς και στην Ελλάδα και εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικά δυναμικό τομέα της Οικονομίας. Ακόμα και εμπειρικά, χωρίς στατιστικά στοιχεία, αυτό είναι αντιληπτό. Πριν δέκα μόλις χρόνια δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ασφαλιστικά γραφεία, δεν υπήρχαν τόσοι ασφαλισμένοι. Ο ένας μετά τον άλλον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αποφασίζουν να εμπιστευτούν τη σιγουριά τους σε μία Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρία. Οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ωθούν προς νέες τάσεις και χρόνο με το χρόνο σχηματίζεται μια νέα τάξη πραγμάτων. Η ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς είναι εντυπωσιακή. 100 περίπου ασφαλιστικές εταιρίες; ελληνικές και ξένες προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους στον κλάδο Ασφαλειών Ζωής και στους κλάδους γενικών Ασφαλειών.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: Στην Ελλάδα μόνο το 25% περίπου των Ελλήνων είναι ασφαλισμένοι.Το ποσοστό αυτό στις ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνά το 70%! Δηλαδή, είμαστε σχεδόν στην αρχή …

Δυναμικές προοπτικές

Ας λάβουμε λοιπόν υπόψη τα σημερινά δεδομένα, με βάση και τις διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Η κάλυψη από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δεν κρίνεται επαρκής, ποσοτικά και ποιοτικά, από τους περισσότερους ασφαλισμένους.

Αυτό είναι πια φανερό. Συχνά το κέντρο της πρωτεύουσας κατακλύζεται από αγανακτισμένους συνταξιούχους ή μεγάλες ομάδες που διαδηλώνουν για την ανεπάρκεια του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος, τόσο στον τομέα της συνταξιοδότησης όσο και στον τομέα της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Από την άλλη πλευρά, η εξάπλωση και η αποτελεσματικότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και η διάδοση από στόμα σε στόμα, ευαισθητοποιούν όλο και πιο πολλούς για τη σιγουριά της ιδιωτικής Ασφάλισης στους σημερινούς κινδύνους.

Αυτά σημαίνουν ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση – με έμφαση στον κλάδο Συνταξιοδότησης & Υγείας έχει πολύ δυναμικές προοπτικές για το άμεσο αλλά και για το απώτερο μέλλον.

Εντυπωσιακές ευκαιρίες σταδιοδρομίας Όλα αυτά σημαίνουν , επίσης, ότι εκείνοι που θα δραστηριοποιηθούν ως Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι έχουν εντυπωσιακές ευκαιρίες για γρήγορη επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. Μια μεγάλη αγορά , η ασφαλιστική, αναζητά δυναμικά στελέχη.

Σήμερα ένας Ασφαλιστικός & Οικονομικός Σύμβουλος είναι ένας εξειδικευμένος, υπεύθυνος επαγγελματίας με συγκεκριμένο και ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας.

Blue_check  Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή για μια επιλογή ζωής,

Η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη αλλά και αρχαιότερη εταιρία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς η οποία λειτουργεί διαρκώς από το 1891 οπότε και ιδρύθηκε , μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου της χώρας, η εταιρία μετεξελίσσεται σε ένα από τα δυναμικότερα κύτταρα στον Ελληνικό ασφαλιστικό χώρο ενώ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με δυναμική παρουσία στον χώρο της Βαλκανικής, η Εθνική Ασφαλιστική δραστηριοποιείται στη Ρουμανία μέσω της θυγατρικής της GARANTA και στην Κύπρο με την Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου, ενώ σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της στην περιοχή.

Το μερίδιο αγοράς που κατέχει στην Ελλάδα την κατατάσσει στην πρώτη θέση. Η Εταιρία διαθέτει το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων με 12 Υποκαταστήματα, 900 συνεργαζόμενα Ασφαλιστικά Πρακτορεία και 140 Γραφεία Πωλήσεων που συνολικά εξυπηρετούν πάνω από 1.200.000 ασφαλισμένους.

Ο κύκλος μας τώρα διευρύνεται και προσφέρει σε εσάς τη μοναδική ευκαιρία της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης και αναγνώρισης. Ελάτε να μοιραστούμε τα προνόμια, τις επιτυχίες και τις δυνατότητες της Πρώτης Ασφαλιστικής και του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η ιστορία και η αξιοπιστία του ονόματος μας, το εκτεταμένο δίκτυο, τα προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης και η επιτυχία των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών μας προϊόντων, είναι δεδομένα.

Από εκεί και πέρα ο κύκλος μας δεν έχει όρια !!!

Όπως και η σταδιοδρομία σας.

Ελάτε, λοιπόν, στον κύκλο της Εθνικής !!!

 Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας  για δούμε  μαζί την πιθανότητα συνεργασίας.

λήψη- Europass-  πρότυπου βιογραφικού σημειώματος (πρότυπο και οδηγίες)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close